27 Νοε 2011

στο μέρος Μ.

πριν πάρα πολύ καιρό είχα σκεφτεί κάτι.
ένα μέρος Μ. που ζουν ο άνθρωπος Α. ,
στο δίπλα σπίτι ο άνθρωπος Β. και απέναντι τους ο άνθρωπος Γ. 
Λίγο πιο μακριά μένει ο άνθρωπος Χ.

~ο άνθρωπος Α. είναι πολύ περίεργος.Ζει μόνος του και περνάει όλη του τη μέρα στο σπίτι, χωρίς να βγαίνει σχεδόν ποτέ έξω.διαβάζει βιβλία συνέχεια, και αν τύχει να βρεθεί με κόσμο κάνει σαν να μην ξέρει τίποτα κι όλοι μπερδεύονται και τον λένε περίεργο τελικά.Στ' αλήθεια είναι περίεργος ο άνθρωπος Α. ,δεν συμπαθεί παρά ελάχιστους,δεν δίνει ευκαιρίες αλλά ξέρει τι θα πεί αγάπη στην ουσία.Ο άνθρωπος Α. έχει αληθινούς φίλους και τους προσέχει.Τον τελευταίο καιρό,έχει συνηθήσει τον άνθρωπο Β. που του χτυπάει κάθε πρωί για καλημέρα.Και μιά μέρα έκανε κάτι που τον έκανε να χάσει τον ύπνο του.Ένα πρωί ο άνθρωπος Α. ξύπνησε με πολύ όρεξη και περίμενε τον άνθρωπο Β. να του χτυπήσει την πόρτα,όμως εκείνος αργούσε και τελικά όταν πήγε, ο άνθρωπος Α. χάρηκε τόσο που του έδωσε να διαβάσει ένα από τα βιβλία του.Όμως αυτό δεν ήταν σωστό,σκέφτηκε ο άνθρωπος Α. ,τον ξέρω μόνο λίγους μήνες, και μάλλον δεν θα καταλάβει.

~ο άνθρωπος Β. είναι πολύ ζεστός.Δεν στεναχωριέται συχνά,εννοεί αυτά που λέει και όταν σου δώσει σημασία θυμίζει εμπιστοσύνη.Είναι πολύ αγαπητός στους περισσότερους που τον ξέρουν.Ο άνθρωπος Β. πήγε να ζήσει στο μέρος Μ. πριν λίγο καιρό γιατί του άρεσε πολύ περισσότερο από την παλιά του γειτονιά.Εκεί γνώρισε τον άνθρωπο Α. ,τον οποίο συμπάθησε αμέσως.Όμως ο άνθρωπος Α. ήταν λίγο απόμακρος,μέχρι που έδωσε στον άνθρωπο Β. να διαβάσει κάτι και ο άνθρωπος Β. κατάλαβε.Και έγραψε κάτι για να το δώσει στον άνθρωπο Α. και εκείνος να του πει τη γνώμη του.Και έτσι ο άνθρωπος Α. βρήκε κάποιον που κατάλαβε και ο άνθρωπος Β. βρήκε κάποιον που ήξερε.

~ο άνθρωπος Γ. είναι όμορφος και φωτεινός.Μπορεί να σκαρφαλώσει πάνω στην στέγη του σπιτιού του για να δει πως φαίνονται από εκεί τα λολούδια του.Ο άνθρωπος Γ. είναι η καλύτερη λύση αν κάποιος είναι λυπημένος.Επίσης, στην πραγματικότητα δεν ζει ούτε στο μέρος Μ. γιατί είναι στον κόσμο του.Θεωρεί τον άνθρωπο Α. γλυκούλη και του αφήνει λουλούδια στο γραμματοκιβώτιο του κάθε Παρασκευή.Συμπαθεί τρομερά τον άνθρωπο Β. γιατί νιώθει πάντα καλά μαζί του.Αλλά αγαπάει στ' αλήθεια τον άνθρωπο Χ. Ίσως γιατί ο άνθρωπος Γ. και ο άνθρωπος Χ. δεν μοιάζουν καθόλου,αλλά με τον καιρό βρήκαν ο ένας τον τρόπο του άλλου και έμαθαν να είναι ευτυχισμένοι.Κι έτσι ο άνθρωπος Γ. δεν θυμώνει στον άνθρωπο Χ. που δεν έρχεται να μείνει πιο κοντά του,γιατί ξέρει πως είναι λίγο δικός του.

~ο άνθρωπος Χ. είναι όμορφος σαν νερό και μυστήριος.Προτιμάει την ησυχία και θέλει να μένει εντελώς μόνος.Με τους άλλους ανθρώπους θυμώνει, και δύσκολα μπορεί να δεθεί μαζί τους.Αλλά είναι τόσο πραγματικά όμορφος και όλοι τον προσέχουν,χωρίς να το έχει ανάγκη.Ο άνθρωπος Χ. δεν γνωρίζει τον άνθρωπο Α. και τον άνθρωπο Β. ,έχει συναντηθέι με τον άνθρωπο Α. μόνο,μερικές φορές τυχαία.Αγαπάει όμως τον άνθρωπο Γ. και ενώ μοιάζει να μην αντέχει την ενεργητικότητα του,στ' αλήθεια τον χρειάζεται.Ο άνθρωπος Χ. δεν δείχνει ποτέ τα συναισθήματα του κι έτσι πολύ λίγοι έχουν καταλάβει πόσο αγαπάει τον άνθρωπο Γ. και πόσο καλό έχει κάνει στον άνθρωπο Χ.
  

(ή μπορεί απλώς ο άνθρωπος Α. ,ο άνθρωπος Β. ,ο άνθρωπος Γ. και ο άνθρωπος Χ. να μη γνωριστούν ποτέ)

3 σχόλια: